Sanatate la borcan – Miere ecologica di Melio Apidava

      Sunt destul de familiarizat cu mierea Roua Florilor de la Apidava, o miere 100% naturala. Zilele trecute am primit spre testare, prin intermediul Brander, doua borcanele de miere ecologica di Melio, produsa de albinutele harnice din cetatea Apidava: miere poliflora si miere de salcam. Modul de prezentare al produselor di Melio este foarte atragator,  iar mierea este de cea mai buna calitate, fiind produsa in Romania si certificata din punct de vedere ecologic.

di-Melio-Apidava

Despre cat de fericite sunt albinutele ce zboara si culeg polen si nectar de pe campuri de flori si paduri ecologice, nu are rost sa va mai spun, dar despre noi, cei ce consumam mierea lor, ar trebui sa stiti ca le datoram foarte mult… Gratie lor, ne bucuram de gustul si savoarea mierii, dar si de beneficiile pe care le aduce sanatatii noastre. In plus, o miere este cu mult mai pretioasa, daca este si produsa ecologic. 

melio-Apidava

Care este diferenta dintre o miere obisnuita sau naturala si o miere ecologica? 

Pentru a produce o miere ecologica, albinele nu trebuie sa fie tratate cu medicamente si substante chimice de sinteza, iar in perimetrul in care sunt amplasati stupii, trebuie sa fie o zona cu paduri si pasuni protejate de poluare sau de interventia omului cu produse de chimice de sinteza, in vederea cresterii productivitatii. De asemenea, in cadrul culturilor trebuie sa practicam o agricultura organica. Solul, plantele si copacii, nu trebuie sa fie stropiti sau tratati cu substante chimice, chiar si la distante de cca. 10 kilometri de locul in care albinele isi au stupii. Pentru sol trebuie utilizati fertilizatori naturali, iar pentru daunatorii plantelor si copacilor, trebuie folosite tratamente ecologice, bazate pe produse de origine vegetala sau animala si pe vietuitoare ce elimina daunatorii. In acest fel, mierea obtinuta nu va contine compusi chimici daunatori sanatatii noastre, preluati din florile plantelor ce cresc pe culturile, padurile si pajistile vizitate de albine.

di-Melio-Apidava-bio

Mierea di Melio este certificata ecologic, pe etichetele produselor fiind remarcat logo-ul national ae, adica Agricultura Ecologica,  alaturi de cel european RO-ECO-008. Termenii de organic, bio si ecologic inseamna de fapt acelasi lucru si se refera la produsele agroalimentare obtinute prin metode de productie ecologice. Logo-urile au rolul de a ajuta consumatorii sa identifice produsele ecologice obtinute prin metode acceptate si verificate de catre autoritati. Natural sau 100% natural nu indica un produs ecologic, dar logo-urile de mai sus, in mod sigur, da.

miere-salcam-bio-Apidava

Mierea ecologica de salcam di Melio, provine din padurile de salcam din Transilvania. Are o culoare galbui-pai, uneori fiind aproape incolora. Este cel mai apreciat sortiment de miere, in special de catre copii, datorita culorii si claritatii sale, texturii fine, gustului placut si parfumului suav si rafinat de flori de salcam. Aceasta miere cristalizeaza mult mai greu decat celelalte tipuri de miere. Este recomandata copiilor bolnavi pentru refacerea apetitului, dar si tuturor categoriilor de consumatori. Este sortimentul de miere cel mai usor de asimilat si digerat de catre organism. In plus, in combinatie cu alte alimente, ceaiuri si cafea, le indulceste, fara a le schimba gustul. 

Ca orice tip de miere, pe langa calitatea de aliment si indulcitor natural sanatos, contine un numar impresionant de substante nutritive, printre care vitaminele din grupa B, enzime, fitohormoni, antioxidanti-flavonoide, compusi antibiotici, dar si multe minerale: calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru etc. Mierea de salcam are actiuni energizante, tonifiante, de stimulare a digestiei si reglarii tranzitului intestinal, antiseptice, expectorante, de stimulare a sistemului imunitar, de imbunatatire a functionarii normale a sistemului cardiovascular etc.

miere-di-Melio-ecologica

Mierea ecologica poliflora di Melio, provine tot din Transilvania, dar din zonele cu fanete bogate in flori specifice, frumos mirositoare si bogate in nutrienti si minerale. Obtinuta din nectarul mai multor specii de flori, are un gust puternic floral si placut,  o culoare cu tenta de chihilimbar si un parfum fin, de fanete de munte inflorite. Este o miere mai usoara, in comparatie cu celelalte tipuri de miere (tei, rapita, floarea soarelui), fiind indicata pentru consum atat copiilor, dar si persoanelor adulte.

Datorita continutului bogat in fier, pe langa beneficiile generale ale consumului de miere, prezentate mai sus, mierea poliflora este foarte indicata in tratarea anorexiei. Consumul regulat de miere poliflora poate preveni problemele de crestere si demineralizare a oaselor. De asemenea, mierea poliflora este indicata celor ce au probleme cardiace si celor cu afectiuni ale ficatului.

imunitate-Apidava-diMelio.jpg

Si daca iarna bate la usa, urmand ca totul sa fie imbracat intr-o mantie alba de nea, chiar nu-mi pasa! Voi avea o imunitate de invidiat si energie maxima, pe toata perioada friguroasa si geroasa a anului. Stiu asta din copilarie, de la sanius, cand intram doar seara in casa, dar dimineata mi-o incepeam cu o portie consistenta de miere cu samburi de nuca. 

Va recomand si voua multa sanatate la borcan, de la Apidava, consumand mierea ecologica di Melio, un produs romanesc de cea mai inalta calitate, gust si savoare, de care s-au convins chiar si japonezii… Vei simti, un pic de zvacnire din sangele strabunilor tai, ce s-au luptat pentru integritatea campurilor, pasunilor si padurilor noastre minunate, din care albinele produc aceasta mana cereasca si acest elixir al vietii, mierea.

De unde puteti cumpara mierea ecologica di Melio? In mod sigur de aici, dar nu strica sa va uitati si pe alte magazine online, prin magazine de produse bio sau chiar prin marketuri si  hipermarketuri. 

 

 

Sigla APIDAVA (3)

 

Advertisements

One thought on “Sanatate la borcan – Miere ecologica di Melio Apidava

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s