Imi plac foarte mult ciupercile ! In drumetiile mele, nu scapa fara a fi fotografiate si admirate prelung. Recunosc, cele comestibile sunt mai aproape de inima mea, caci dupa drumetiile efectuate, imi ofera o hrana naturala, sanatoasa si delicioasa.
Cand nu am timp sa merg dupa ciuperci, ma multumesc cu cele gasite in raionul de ciuperci al marilor magazine. Diversitatea lor este din ce in ce mai mare si le gasim si in stare proaspata.
De curand am fost la prietenii mei de la Pitesti si le-am dat o lectie de bucatareala simpla, sanatoasa si foarte gustoasa. Am gasit in hypermarket, ciuperci King Oister si m-am apucat de gatit.
Le-am taiat felii mai groase, le-am sotat cu putin unt, coniac si usturoi, sare si piper dupa gust. Am adaugat si putin curry. Am servit ciupercile cu mamaliguta si toata lumea a fost extaziata de gustul si savoarea preparatului meu.
Cina a fost perfecta, alaturi de vinul alb de buturuga, ce a incoronat preparatul meu delicios. De fiecare data cand mai merg pe la ei, imi aduc aminte sa vin si cu respectivele ciuperci.
Si daca tot sunt si alte specii pe care nu le-au incercat, de ce sa nu le duc si altceva ? Poate imi ies mai bune si sunt mult mai apreciate. Spre exemplu, o sa le duc ceva, ce am mai incercat pe vara si care m-au surprins, in modul cel mai placut… Va las pe voi sa ghiciti ce sunt !
Sigur o sa ne mai auzim, si o sa va spun. Pana atunci, va mai las sa savurati ceva cu iz de gratar si nu uitati ca suntem deja in asteptarea lui Mos Craciun si a renilor sai….
Eu ciuperci din astea n-am vazut inca in marketurile de la mine, dar vad ca le-a intrat palaria la apa :))
LikeLike
Le sta bine pe gratar sau la tigaie, cu palarie cu tot. Mmmmm….
LikeLike